Мед – це корисний та смачний продукт, який користується великою популярністю у всьому світі. Однак, незважаючи на свої корисні властивості, мед може зіпсуватись, якщо його неправильно зберігати.

Докладніше про те, за якої температури потрібно зберігати мед, щоб він завжди залишався корисним і не псувався, читайте в нашому матеріалі.

Багато людей помилково вважають, що мед можна зберігати за будь-яких умов. Насправді, це не так. Мед - це продукт, який досить чутливий до зовнішніх факторів.

Температура зберігання

Оптимальна температура зберігання меду становить +5-10 градусів. За такої температури мед зберігає свої корисні властивості та смакові якості протягом тривалого часу.

Влітку мед можна зберігати в холодильнику, а в зимовий - на балконі. Однак важливо не допускати його заморожування, оскільки це може призвести до втрати корисних властивостей.

Вологість

Мед – це гігроскопічний продукт, який вбирає вологу з повітря. Тому важливо зберігати його в герметичній тарі, щоб не допустити потрапляння до нього вологи.

Світло

Мед також чутливий до світла. Тому його слід зберігати у темному місці.

Термін зберігання

За дотримання всіх правил зберігання мед може зберігатися протягом кількох років. Однак з часом він може кристалізуватись. Це природний процес, який впливає з його корисні властивості.

Щоб мед не кристалізувався, його можна зберігати у скляній банці із щільною кришкою в темному прохолодному місці.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти мед у хорошому стані протягом тривалого часу.

Читайте також:

Як відрізнити підроблений мед від сьогодення за допомогою звичайного паперу. Допоможе навіть на ринку

Як дізнатися, що мед прострочений і він зіпсувався: прості секрети

Не тільки ожиріння: чим небезпечний підроблений мед і як його відрізнити від сьогодення