Ванна - це один із найважливіших предметів у ванній кімнаті. Вона має бути чистою та блискучою, щоб надавати інтер'єру охайного вигляду. Однак згодом на ванні можуть з'явитися забруднення, іржа та інші плями. Щоб упоратися із цими проблемами, не обов'язково купувати дорогі миючі засоби. Достатньо скористатися перевіреними домашніми засобами.

Докладніше про те, як очистити ванну від іржі та старих плям, читайте в нашому матеріалі.

Лимон та сіль

Цей спосіб є одним із найпростіших та найефективніших. Для очищення ванни вам знадобиться лимон та сіль. Розріжте лимон навпіл і посипте його сіллю. Потім протріть поверхню ванни половинками лимона, вичавлюючи сік. Після цього ретельно промийте ванну теплою водою.

Харчова сода та оцет

Ця суміш також добре справляється із забрудненнями та іржею. Змішайте в рівних пропорціях харчову соду та оцет до отримання густої маси. Нанесіть пасту на забруднені ділянки та залиште на 15 хвилин. Потім очистіть поверхню губкою або пензлем та промийте водою.

Перекис водню

Перекис водню - це потужний засіб, що окислює, який ефективно видаляє різні забруднення, в тому числі іржу. Нанесіть розчин перекису водню на плями і залиште кілька хвилин. Потім очистіть брудну ділянку губкою чи щіткою. Після процедури ретельно промийте ванну.

Поради щодо очищення ванни

Щоб очищення ванни було більш ефективним, дотримуйтесь наступних порад:

  • Чистіть ванну регулярно, не допускаючи появи сильних забруднень.
  • Використовуйте м'які губки або щітки, щоб не пошкодити поверхню ванни.
  • Не використовуйте абразивні засоби для чищення, вони можуть подряпати ванну.

Дотримуючись цих порад, ви зможете легко та швидко очистити ванну від забруднень та іржі, використовуючи тільки домашні засоби.

Читайте також:

Можна навіть не викликати сантехніка: як самостійно прочистити каналізацію, якщо вона забилася і з'явився запах

Але це займе всього 5 хвилин: простий спосіб, який допоможе швидко очистити кухонну витяжку від бруду

Білизна та одяг завжди будуть свіжими: як простим засобом очистити пральну машинку від грибка та плісняви.