Гарбузова шкірка - це не просто відходи, а цінний продукт, який містить багато корисних речовин. Вона багата вітамінами А, С, Е, бета-каротином, калієм, магнієм, залізом та клітковиною.

Докладніше про те, що можна зробити з гарбузовою шкіркою, читайте у нашому матеріалі.

Користь гарбузової шкірки

  • Зміцнює імунітет. Вітаміни А і С, а також бета-каротин, що містяться в гарбузовій шкірці, сприяють зміцненню імунітету та допомагають організму протистояти інфекціям.
  • Захищає зір. Вітамін А необхідний для нормального зору, особливо у темряві.
  • Покращує роботу травної системи. Клітковина, що міститься у гарбузовій шкірці, сприяє травленню та допомагає знизити ризик розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту.
  • Допомагає знизити рівень холестерину. Калій, який міститься в гарбузовій шкірці, допомагає знизити рівень холестерину в крові.
  • Покращує роботу серця. Магній, який міститься в гарбузовій шкірці, необхідний для нормальної роботи серця.

Ідеї ​​використання гарбузової шкірки

Гарбузову шкірку можна використовувати у різних стравах та напоях. Ось кілька ідей:

  • Чай із гарбузової шкірки. Чай з гарбузової шкірки виходить ароматним та корисним. Для його приготування потрібно:

    • Корку гарбуза вимити та очистити від насіння та волокон.
    • Нарізати кірку соломкою.
    • Підсушити кірку в духовці за температури 100-120 градусів Цельсія протягом 2-3 годин.
    • Заварювати чай із гарбузової шкірки так само, як і звичайний чай.
  • Гарбузові чіпси. Гарбузові чіпси - це смачна та здорова альтернатива покупним чіпсам. Для їх приготування потрібно:

    • Корку гарбуза вимити та очистити від насіння та волокон.
    • Нарізати кірку тонкими смужками.
    • Збризкати смужки кірки оливковою олією і посолити.
    • Викласти смужки кірки на лист, застелений пергаментним папером.
    • Запекти чіпси в духовці за температури 180 градусів Цельсія протягом 20-30 хвилин.
  • Приправа для супу з гарбузової кірки. Приправа з гарбузової кірки зробить суп більш ароматним та насиченим. Для її приготування потрібно:

    • Корку гарбуза вимити та очистити від насіння та волокон.
    • Нарізати кірку соломкою.
    • Підсушити кірку в духовці за температури 100-120 градусів Цельсія протягом 2-3 годин.
    • Подрібнити кірку в блендері чи кавомолці.
    • Додати в подрібнену кірку сіль, сушений лук, часник, петрушку та кріп.
  • Гарбуз із кіркою. Гарбуз із кіркою можна використовувати як їстівний горщик для запікання. Для цього потрібно:

    • Вибрати гарбуз із тонкою шкіркою, наприклад, мускатний або хоккайдо.
    • Вирізати в гарбузі серцевину.
    • Нафарширувати гарбуз фаршем, рисом, картоплею чи іншими продуктами.
    • Запекти гарбуз у духовці за температури 180 градусів Цельсія протягом 1-2 годин.
  • Ласощі для собаки з гарбузових кірок. Гарбузові кірки - це корисні і смачні ласощі для собак. Для їх приготування потрібно:

  • Корку гарбуза вимити та очистити від насіння та волокон.
  • Нарізати кірку невеликими шматочками.
  • Викласти шматочки кірки на лист, застелений пергаментним папером.
  • Запекти кірки в духовці за температури 180 градусів Цельсія протягом 20-30 хвилин.

Поради щодо використання гарбузової шкірки

  • Щоб гарбузова шкірка стала м'якшою, її можна попередньо відварити або запекти в мікрохвильовій печі.
  • При використанні гарбузової шкірки у випічці чи десертах важливо видалити з неї насіння та волокна.
  • Гарбузову шкірку можна зберігати в морозильній камері протягом кількох місяців.

Читайте також:

Результат вас точно потішить: чим протерти дзеркало у ванній кімнаті, щоб воно перестало запотівати

Спосіб, який точно працює: як очистити ванну від іржі та старих плям

Адже про це не всі знають: як правильно сидіти на унітазі, щоб не нашкодити здоров'ю