Дачний туалет – це неминуча реальність для багатьох власників заміських будинків. Однак неприємні запахи, які можуть виникати у ньому, можуть зіпсувати відпочинок та комфорт.

Докладніше про те, як прибрати неприємний запах із дачного або сільського туалету, читайте в нашому матеріалі.

Сіль

Один з найпростіших і найефективніших способів позбутися запаху в дачному туалеті - це використовувати сіль. Для цього потрібно висипати у вигрібну яму дві пачки солі, можна використовувати будь-яку, у тому числі і йодовану. Сіль має абсорбуючі властивості й вбирає в себе неприємні запахи. Ефект такого методу зберігається протягом місяця.

Сода

Ще один спосіб позбутися запаху в дачному туалеті – це використовувати соду. Для цього потрібно розчинити в 10 літрах теплої води 0,5 пачки соди та вилити розчин у вигрібну яму. Сода також має абсорбуючі властивості й допомагає усунути неприємні запахи. Ефект такого методу зберігається протягом пів року.

Рослинні засоби

Навесні, влітку та восени можна використовувати рослинні засоби для усунення запаху в дачному туалеті. Для цього можна використати:

  • золу або тирсу після обробки дерев;
  • скошену траву;
  • бадилля від помідорів або стебла кропиви.

Попелю або тирсу потрібно підсипати в туалет після кожного відвідування. Траву або кропиву можна поміщати у туалет 1 раз на тиждень.

Переваги народних методів

Народні методи боротьби із запахом у дачному туалеті мають такі переваги:

  • вони не потребують фінансових витрат;
  • вони не шкодять довкіллю;
  • суміш із вигрібної ями (компост) можна використовувати на городі.

Вибір методу боротьби із запахом у дачному туалеті залежить від особистих переваг та фінансових можливостей. Якщо ви хочете позбавитися запаху швидко і недорого, то можна використовувати сіль або соду. Якщо ж ви хочете використовувати більш екологічні методи, можна використовувати рослинні засоби.

Читайте також:

Чому не можна довго сидіти в туалеті і що може з вами статися: про це має знати кожен

Можна потрапити в кругленьку суму: який туалетний папір ніколи не можна кидати в унітаз

Зверніть на це увагу: чому кіт часто ходить у туалет по маленькому і що це означає