Редис - один із найпопулярніших ранніх овочів. І хоч цей коренеплід дуже невибагливий, проте є помилки, яких припускаються городники, а вони потім дуже псують смак редис.

Редиска - рослина дуже невибаглива. Ось тільки виростити редиску так, щоб вона виявилася по-справжньому смачною і не гірчила може не кожен. Це буває через неправильний догляд за нею.

Чому редиска росте гірка - відповіді досвідчених городників

І справді, велика проблема вирощування редиски в тому, що вона може мати гіркий смак. Це буває через неправильний догляд за нею.

Перша помилка - недостатній полив. Коли вологи в грунті мало, в коренеплоді відразу починає виділятися гірчичне масло від якого той і стає гірким.

Також варто враховувати, що редисі потрібний пухкий грунт. Тому після поливу потрібно пропушити землю.

Також городники радять дотримуватися відстані при посіві насіння. Так редиска буде не тільки не гіркою, а й великою. А ще краще брати такі сорти як "Кармен" або "Меркадо".

Ще одна причина чому редиска пече - пізнє її прибирання. Якщо коренеплоди перезріли, вони будуть пекти. Тому не потрібно відкладати збір, сподіваючись, що редиска ще підросте.

Також відіграє роль чистота грядки. Якщо біля редиски росте багато бур'янів, то вони забирають у коренеплоду багато корисних речовин.

Читайте також:

Хрумка та з гостринкою: рецепт маринованої редиски на зиму. Такої закуски ви не куштували

Справжня літня закуска: рецепт швидкого салату з картоплі та редиски із заправкою зі сметани, хрону та гірчиці

Обов'язково спробуйте: рецепт незвичайного салату з редискою та бананом від Євгена Клопотенка

Так робили гуцули: рецепт весняного салату з редискою та сиром