Догляд за шкірою – завдання, яке часто стає викликом. Всілякі домисли та міфи роблять це завдання ще складнішим. Б'юті-експерти рекомендують дослухатися до потреб своєї шкіри, але чи справді натуральна косметика вирішить всі проблеми.

Про це пише італійський сайт iodonna з посиланням на поради б'юті-консультантів із книги відомої б'ютікологині Маріліси Франчіні "Догляд за шкірою, правда й помилкові міфи".

Міф 1 Силікони

Часто їх сприймають як шкідливі речовини, але насправді вони безпечні та створюють захисну плівку, запобігаючи втраті вологи, вважає Маріліса Франчіні. Б'юті-експертка підкреслює їхню інертність та ефективність, а найголовніше – розкладання силіконів відбувається природним шляхом.

«Вони зволожують шкіру опосередковано , тобто не додають води до шкіри, а запобігають її зневодненню. Вони зменшують кількість води, яка випаровується з поверхні, явище, яке технічною мовою називається TEWL (трансепідермальна втрата води)», - наголошує б'юті-експертка

Міф 2 Шкіра "втомлюється" від засобів догляду

Ні, стверджує Маріліса Франчіні. Шкіра постійно оновлюється, тож вона завжди готова до прийому засобів догляду, які допомагають зберігати баланс.

Експертка запевняє, що можна довгий час продовжувати користуватися тією ж косметикою . Однак вона додала, що потреби шкіри можуть змінюватися, тому продукт, який використовувався донедавна, може більше не підходити.

Маріліса Франчіні також спростовує, що з часом шкіра стає ледачою.

«Стверджується, що нанесення крему на шкіру не допомагає, тому що вона «розслабиться» і перестане працювати та виконувати свої функції. Це не зовсім так. Це правда, що тільки шкіра здатна виробляти зволожуючі речовини , які відновлюють зневоднення там, де це необхідно. Але це не стосується, наприклад, особливо сухої шкіри, тому що якщо епідерміс має проблеми в цьому сенсі, він не в змозі самостійно відновлювати те, що йому потрібно, і тому крем стає незамінним . І взагалі, косметика – це ще додаткова допомога», – підсумовує експерт.

Міф 3. Натуральні інгредієнти краще, ніж синтетичні

Франчіні впевнена, що обидва типи інгредієнтів вони можуть бути ефективними та безпечними. Синтетичні інгредієнти можуть навіть бути стійкішими та екологічно чистішими, зберігаючи свою функцію, додає вона.

«Це означає, що синтетичні молекули іноді можуть бути навіть більш стійкими та екологічно чистими без шкоди для їхньої функції та ефективності. Натуральне не обов’язково означає краще, ніж синтетичне. Просто походження змінюється», - пояснила експертка

Міф 4 Найкраща косметика – без консерваторів

Консерванти в косметиці слугують безпеці продукту та перешкоджають росту бактерій, а їх використання є законом обов'язковим для косметичних засобів з водою в складі.

«У косметиці консервант служить для збереження продукту, який, на відміну від харчового продукту, може залишатися відкритим при кімнатній температурі місяцями. Таким чином, консерванти служать для уповільнення або припинення росту бактерій у ньому», - сказала б'юті-експертка

Міф 4 LES і SLS занадто агресивні

Маріліса Франчіні запевняє, що це і так і ні одночасно. Вона пояснила, що ці поверхнево-активні речовини, які використовуються у виробництві миючих засобів, гелів для душу та шампунів, мають дуже знежирюючу функцію, тому можуть створити проблеми саме для чутливої ​​шкіри. Тому, щоб подолати проблему, «краще звернути увагу на вибір більш делікатних поверхнево-активних речовин, які менш знежирюють , окремо або в поєднанні з більш знежирюючими SLES і SLS, які пом’якшують формулу, роблячи їх придатними навіть для найделікатнішої шкіри».

Читайте також:

Зимовий арсенал краси: п'ять продуктів, які збережуть ваше волосся цієї зими

Ваші гормони грають з вами в ігри: чому постійно хочеться їсти і як це виправити

Безкоштовно, швидко та ефективно: проста вправа, яка допоможе вам дожити до 100 років