Здоров'я часто залежить від того, що ми вживаємо, і нирки не виняток. Є ряд продуктів, які сприяють їхній нормальній роботі. Ось список одинадцяти продуктів, які варто включити до свого раціону.

Про це пише ТСН.

Жирна риба, така як тунець, форель або лосось містить Омега-3, що сприятливо впливає на серцево-судинну систему. Важливо враховувати вміст натрію та фосфору, особливо за наявності хронічних проблем із нирками.

Червоні болгарські перці сприятливо впливають на нирки через їх низький вміст калію та наявність вітамінів та антиоксидантів. Вони відмінно поєднуються з куркою або тунцем у салатах і можуть бути використані у омлетах.

Капуста містить безліч вітамінів та фітохімічних речовин, які сприятливо впливають на нирки та серце.

Журавлина допомагає запобігти інфекції сечового міхура і може використовуватися в салатах або як сік.

Полуниця містить антоціани та вітамін С, які захищають клітини організму та серце.

Чорниця завдяки антиоксидантам зміцнює здоров'я кісток і захищає мозок від старіння.

Яблука зменшують рівень холестерину і знижують ризик раку завдяки своєму багатому складу.

Червоний виноград містить флавоноїди, які зміцнюють серце та захищають організм від запалень та ракових захворювань.

Цибуля містить значну кількість флавоноїдів, включаючи кверцетин, який є потужним антиоксидантом. Цей елемент допомагає зменшити ризик серцевих захворювань. Крім того, цибуля збагачена хромом, який активізує метаболізм жирів та білків. При цьому вміст калію в цибулі мінімальний. Його часто використовують у салатах та бутербродах.

Часник сприяє зниженню холестерину, має антибактеріальні властивості та знімає запалення. У страви його можна додавати як у свіжому, так і порошковому вигляді.

Яєчний білок є чудовим джерелом повноцінного білка, що містить усі необхідні амінокислоти. Цей продукт особливо цінний при нирковій дієті, тому що в ньому низький рівень фосфору в порівнянні з іншими джерелами білка, такими як м'ясо або жовтки. Його доречно додавати до салатів, омлетів та інших страв.

Читайте також:

Таке не соромно поставити на святковий стіл: рецепт м'яса німецькою з білим вином, помідорами та яблуками

Допоможе звичайне молоко: як легко вивести з одягу пляму від вина

Досить і на вино, і на компот: що потрібно зробити з виноградом у листопаді, щоб у наступному році врожай здивував вас