Часто ми згадуємо про розморожування м'яса в останній момент, вдаючись до різних методів.

Експерт з харчування Кантха Шелке настійно радить використовувати єдино правильний спосіб розморожування м'яса, який забезпечить його корисність та безпеку, пише HuffPost.

За словами експерта, важливо уникати певних методів розморожування, щоб запобігти можливим випадкам харчових отруєнь та захворювань. Вона наголошує, що економія часу в процесі розморожування, а також використання кімнатної температури, гарячої води або приготування замороженого м'яса вкрай небажані.

На її думку, найбезпечнішим методом розморожування м'яса є використання холодильника. Просто помістіть упаковане м'ясо на тарілку в нижню частину холодильника відразу після виймання з морозильної камери. Час розморожування залежить від типу м'яса, наприклад, фаршу потрібен день, у той час, як для великих шматків м'яса потрібно близько двох діб.

Розморожене м'ясо слід зберігати в холодильнику не більше 4-5 днів перед приготуванням, при температурі зберігання не вище 5 градусів.

М'ясо є цінним продуктом, багатим на поживні речовини:

  • М'ясо - відмінне джерело високоякісного білка, необхідного для зростання, розвитку та підтримки тканин в організмі. Білок із м'яса містить усі необхідні амінокислоти, роблячи його повноцінним джерелом білка.
  • М'ясо, особливо червоне, містить гемове залізо, яке легко засвоюється організмом. Залізо необхідне для транспортування кисню у крові та підтримки загального здоров'я.
  • М'ясо багате на вітаміни групи B, такі як B12, B6, ніацин, тіамін і рибофлавін. Ці вітаміни важливі для нормального функціонування нервової системи, утворення червоних кров'яних клітин та обміну речовин.
  • М'ясо містить цинк, який відіграє роль в імунному функціонуванні, загоєнні ран, зростанні та розвитку.

Читайте також:

Терміново приберіть із раціону: медики попередили, як червоне м'ясо впливає на ваше здоров'я

Улюблені ласощі виявилися небезпечними: який вид м'яса може завдати серйозної шкоди здоров'ю

Допоможе звичайна зубочистка: як за допомогою простої хитрості відрізнити гарне м'ясо від поганого