Спосіб харчування і раціон грають вирішальну роль у загальному здоров'я людини, а й у роботі окремих систем його організму. Кардіолог Ганна Солощенко наголошує на важливості контролю за якістю їжі для підтримки здоров'я серця та судин. При цьому, за словами експерта. важливо не тільки включити до раціону корисні продукти, але й виключити з нього ряд страв та продуктів, які буквально “вбивають” ваше серце.

Про це пише Стайлер.

Особливо шкідливими є трансжири, які виробники використовують замість нормального тваринного жиру. Ці речовини, які містяться в багатьох повсякденних продуктах, таких як маргарин, вершкове масло з низьким вмістом жиру, випічка та кулінарія, можуть негативно впливати на серце. Спеціально оброблений маргарин або олія, наприклад, пальмова, часто використовуються в харчовій промисловості, що робить продукти з їх вмістом шкідливими для серцевої системи. Кардіолог рекомендує уважно вивчати етикетки та застерігає від трансжирів, які не завжди вказані на упаковці.

Для підтримки здоров'я серця рекомендується дотримуватись збалансованого раціону та різноманітного харчування. Кардіолог наголошує на важливості того, щоб тарілка містила продукти різних кольорів, збагачуючи організм різними поживними речовинами. Проте лікар застерігає від використання неперевірених порад, таких як вживання бурякового соку зниження тиску.

Враховуючи дані Центру громадського здоров'я про високу смертність від хвороб серця та судин, кардіолог нагадує, що важливо вести здоровий спосіб життя, утримуючись від тютюну та алкоголю, підтримуючи фізичну активність та регулярно звертаючись до лікаря при появі будь-яких симптомів.

Читайте також:

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.

Що потрібно знати про податок на квартиру та до чого готуватися власникам житла наступного року

Обов'язково це зробіть: як продовжити роботу звичайних батарейок, щоб не витрачати гроші на нові