Обов'язково рекомендується вивчити інформацію від виробника килима щодо його очищення, рекомендації щодо використання певних засобів для чищення.

Метод №1. Сухе очищення килимів

Застосування сухого чищення можливе, якщо килим не сильно забруднений, а плями свіжі та нестійкі. Потрібні пилосос, щітка для одягу, сода або спеціальний порошок для видалення плям. Необхідно пропилососити килим з обох боків, видалити ворс та волосся за допомогою щітки або валика для одягу. Потім поверхню килима слід посипати рівномірно невеликою кількістю соди або спеціалізованого засобу, залишити на 15-20 хвилин. Після знову пропилососити килим.

Метод №2. Очищення килимів вологим способом

Якщо потрібно видалити старі плями на килимі, краще вибрати вологе чищення. Знадобляться пилосос, щітка, цебро з теплою водою, м'який миючий засіб або спеціальний шампунь для килимів. Потрібно пропилососити килим, щоб видалити пил та сміття. Обробити плями щіткою, змоченою у теплій воді з миючим засобом/шампунем. Чищення потрібно проводити за напрямком ворсу. Після вологого очищення ще раз пропилососьте килим і півісте його десь, щоб він висох.

Метод №3. Очищення килимів пароочисником

Для цього методу потрібні пилосос, пароочисник, вода та спецзасіб для пароочищення. Потрібно пропилососити килим з обох боків та за потреби використовуйте щітку для чищення килима. Потім підготуйте пароочисник. Пройдіть пароочисником, очищаючи килим у напрямку ворсу. Якщо ви не зможете видалити всі забруднення з першого разу, повторити процедуру. Після очищення килим потрібно ретельно висушити.

Метод №4. Прання килимів

Іноді найбільш розумним способом ефективно видалити плями на килимі в домашніх умовах є прання. Однак прання килимів не завжди є універсальним рішенням. Деякі матеріали просто не призначені для прання і можуть бути пошкоджені. Прання килимів можливе, якщо вони виготовлені із синтетичних тканин, мікрофібри, бавовни, шерсті або джуту.

Читайте також:

Не здумайте витрачатися на хімчистку: як швидко почистити навіть найбрудніший килим у домашніх умовах

Так роблять у Туреччині: як у домашніх умовах якісно почистити килим

Як перетворити прибирання житла зі звичайної побутової рутини на приємне заняття