Як правило, багато людей вранці воліють різні види каш як сніданок. Тим не менш, не всі каші однаково корисні для організму, і деякі з них можуть негативно вплинути на наше здоров'я.

Про це повідомляє Ukrhealth.

Чому ж деякі каші вважаються шкідливими? Фахівець зазначає, що багато хто воліє швидке приготування сніданків у вигляді пластівців та солодких гранол. Однак такі пластівці часто виготовлені із звичайного борошна з надмірною кількістю цукру.

Ці продукти містять швидкі вуглеводи, енергія від яких відчувається на короткий час, після чого людина знову відчуває голод. Крім того, такі сніданки можуть викликати різку зміну рівня інсуліну та посилене почуття голоду, що може призвести до набору зайвої ваги та навіть проблем зі шкірою. На замітку ці сніданки часто поливають коров'ячим пастеризованим молоком, в якому немає корисних речовин.

Які каші краще уникати?

  1. Манка: Ця каша виготовляється з пшениці та містить клейковину з глютеном. Швидкий вуглевод у вигляді манки розпадається в організмі через 30 хвилин, перетворюючись на глюкозу. Манка, по суті, є перетертою мукою, що може викликати проблеми з роботою ШКТ у дорослому віці, особливо якщо її вживати в дитинстві.

  2. Рисова каша: Ця каша готується із пропареної білої крупи. Відчуття голоду після такого сніданку настає швидко, а корисних речовин у ньому не так багато.

  3. Каші-п'ятихвилинки зі злаків: У такій їжі мало цінних речовин, оскільки вони знищуються в процесі термічної обробки. Перевагу слід віддавати злакам, які вимагають приготування 20-25 хвилин.

  4. Кукурудзяна каша Ця каша відноситься до швидких вуглеводів, і в ній мало корисних елементів.

Експерт також рекомендує звернути увагу на корисніші каші, такі як зелена гречка, горошниця і насіння льону, які ефективно насичують організм, підтримуючи почуття ситості на тривалий період часу. Такий підхід до вибору сніданку допоможе підтримувати здоров'я та забезпечувати організм необхідними поживними речовинами.

Читайте також:

Як правильно загадати бажання на Новий рік, щоб воно обов'язково збулося: секретні способи

Не здійсніть цю небезпечну помилку: що не можна дарувати на Новий рік, щоб не залучити лиха

Дракон схвалить: як прикрасити ялинку, щоб залучити в новому році удачу та багатства