Біль у шлунку може виникнути несподівано. Причинами можуть стати неправильне харчування, вживання певних продуктів, стрес, недостатнє чи надлишкове харчування та інші фактори.

Про це пише сайт Vikna.tv.

Біль у шлунку може відвідувати кожного. Причини різноманітні: неправильне харчування, голодування, переїдання, вплив ліків, алкоголь, куріння, вживання великих доз кави, їжа під час перегляду чи читання телевізора.

Часті спазми у верхній частині шлунка можуть свідчити про синдром нервового шлунка, викликаний недостатньою активністю підшлункової залози, що потребує приймання препаратів з панкреатином за призначенням лікаря.

Різкий біль у шлунку з її нудотою і головним болем може вказувати на запалення слизової оболонки шлунка. Поява тяжкості після їди може говорити про виразку.

Якщо болі регулярні, супроводжуються додатковими симптомами, викликають дискомфорт, підвищують температуру та інше, потрібна негайна консультація лікаря.

Болі у шлунку можуть бути пов'язані з газоутворенням, розладами, переїданням. У таких випадках надається можливість швидко надати допомогу в домашніх умовах. За умови, що больові ситуативні відчуття, то допомога собі в домашніх умовах буде досить простою.

Якщо спостерігаються ознаки інтоксикації після вживання алкоголю, куріння, отруєння чи жирної їжі, рекомендується прийняти сорбент.

За наявності газоутворення в шлунку слід прийняти препарат із симетиконом, який допомагає усунути гази та пов'язані з ними болючі відчуття.

Для поліпшення травлення та боротьби з болями рекомендується прийняти пробіотики.

Для пом'якшення симптомів без застосування ліків можна застосовувати такі методи:

  • Збільшення споживання клітковини з їжею - включення до раціону чорносливу, броколі та продуктів, що містять висівки.
  • Приймання чаю з ромашки та імбиру, а також м'ятного чаю.
  • Масаж живота.
  • Прийняття теплої ванни.
  • Підтримка водного балансу.

Також рекомендується тимчасово відмовитися від деяких продуктів, таких як молоко та молочні продукти, консерви, мариновані страви, ковбаси та хліб.

Читайте також: