Люди звикли вважати, що поняття "дорогий вигляд" застосовується до тих, хто обирає лише брендовий одяг та витрачає половину своєї зарплати в магазинах. Проте ціна на вбрання далеко не завжди є вирішальним фактором.

Дорогі речі можуть виглядати неефектно, тоді як бюджетний одяг, аксесуари та взуття можуть виглядати стильно. Все залежить від ваших зусиль та підходу, пише видання PROГроші.

Нижче розкриваємо секрети, які додадуть вашому стилю "дорогого" вигляду.

1. Чищення одягу

Будь-які речі, навіть найдорожчі, виглядатимуть неохайно, якщо на них з'являться катиші. Також псувати зовнішній вигляд можуть шерсть свійських тварин, що прилипає до вашого вбрання.

Не поспішайте позбавлятися таких речей - найкращим рішенням буде придбання спеціальної машинки для видалення катишків. Це коштуватиме набагато дешевше, ніж постійна купівля нових речей. А щоб позбавитися вовни тварин або інших ворсинок, вам знадобиться липкий ролик, доступний в будь-якому магазині, або, у крайньому випадку, звичайний скотч.

2. Глажка одягу

М'ятий одяг теж може створити невдале враження, роблячи образ неохайним. Фахівці радять гладити або відпарювати речі заздалегідь, що застосовується не тільки до сорочок, а й до футболок, светрів, сукні, пальта і таке інше. Для верхнього одягу, де можуть з'явитися заломи та складки, краще довірити процес хімчистки.

3. Догляд за прикрасами

Дорогі метали, з яких виготовляють прикраси, потребують особливого догляду. Золото та срібло можуть потьмяніти з часом. Щоб повернути їм блиск, занурюйте прикраси в розчин з мила, нашатирного спирту та води, а потім промивайте під струменем води.

4. Розподіл коштів

Експерти рекомендують не економити на прикрасах та аксесуарах, таких як сумки. Ці речі – не просто сезонні тренди, а інвестиції у довгостроковий гардероб. Сумка допомагає організувати речі та надає впевненості, також важливо приділяти увагу якості взуття, яке має бути комфортним та стійким до погодних умов.

У результаті "ціна" вашого вигляду залежить від деталей, вашого ставлення до них та зусиль, які ви докладаєте до їхнього догляду.

Читайте також:

Адже наші бабусі не дарма так робили: навіщо перед пранням кидати сіль на одяг

У будинок можуть хлинути неприємності: в одязі якого кольору не можна зустрічати рік Дракона

Допоможе звичайне молоко: як легко вивести з одягу пляму від вина