Причиною появи неприємного запаху на одязі може стати забруднення пральної машини. Регулярне очищення обладнання є важливим моментом, оскільки в іншому випадку в барабані та відділенні для порошку може утворитися пліснява та вапняний наліт.

Дослідний фахівець із прибирання поділився простим методом очищення всіх компонентів приладу. Згідно з інформацією, наданою виданню Express, Каррен Барріган, експерт з прибирання в Housetastic.co.uk, розповіла про те, як провести чищення всіх частин, включаючи барабан , лоток для миючих засобів та фільтр.

Найефективніший спосіб очистити барабан пральної машини - це запустити порожній цикл, додавши трохи прального порошку прямо в барабан і вибравши високу температуру, приблизно 60 ° C, говорить Каррен.

Підвищені температури допоможуть знищити плісняву та мікроби, а також позбутися плісняви, залишків порошку та вапняного нальоту.

Після завершення циклу необхідно очистити відділення для прального засобу та пом'якшувача, оскільки ці контейнери також забруднені, хоча їх часто забувають вимивати.

У темних та вологих умовах активно розмножуються грибкові суперечки, і саме наявність плісняви ​​в лотку для миючих засобів є найпоширенішою причиною появи неприємного запаху на одязі.

"Просто вийміть контейнер та очистіть його старою зубною щіткою, застосовуючи, наприклад, рідину для миття посуду", - радить Каррен.

Потім слід провести очищення фільтру, розташованого в нижній частині машини. Незважаючи на те, що це важливе та часто забруднене місце, фільтр часто забувають чистити, оскільки він зазвичай прихований за маленьким клапаном. Фільтр запобігає попаданню волокон та бруду в барабан, тому його важливо регулярно очищати.

Перед чищенням рекомендується спочатку злити воду. Поставте під зливну трубку ємність і відкрутіть фільтр. Зазвичай його потрібно просто повернути ліворуч і витягти, але краще звернутися до інструкції виробника, щоб переконатися в правильності дій.

"Опустіть фільтр, щоб бруд і вода, що застоялася, вийшли", - рекомендує Каррен.

Після цього поверхню фільтра слід протерти сухою тканиною з мікрофібри.

Читайте також:

Ви здивуєтеся результату: що потрібно зробити з яйцями відразу після покупки, щоб вони довго не псувалися

Швидко і дуже апетитно: рецепт незвичайних бутербродів із сосисками та квашеною капустою

Російські війська почали терміново тікати з лівого берега Дніпра. У Шойгу вже зробили заяву