Товстянка або крассула - це популярна рослина для дому, часто відома як грошове дерево. Вибір такої рослини обумовлений її невибагливістю та унікальним зовнішнім виглядом.

Проте не кожному вдається побачити, як це дерево розквітає. Видання OBOZ.UA пропонує п'ять простих методів, що сприяють розвитку декоративної культури.

Пересадка рослини

Грошове дерево потрібно пересаджувати кожні кілька років. Вибирайте середній горщик, щоб не уповільнювати зростання рослини. Забезпечте дренаж, використовуючи керамзит, гальку або биту цеглу. Потім додайте суміш живильного грунту для сукулентів, можливо з деревним вугіллям. Після пересадки не поливайте відразу, а поставте в тінь і обприскуйте теплою водою.

Обрізання крони

Обрізайте пагони, що перестали рости. Регулярне обрізання покращить розвиток молодих пагонів, потовстить стовбур і створить рівномірну крону. Краще проводити обрізку навесні чи влітку, видаляючи невелику кількість гілок за один раз.

Добрива

Підживлюйте грошове дерево з березня по вересень, використовуючи добрива з калієм та фосфором. Найкраще використовувати універсальне добриво або те, що призначене для сукулентів. Підгодовуйте раз на місяць, вводячи добриво у вологий ґрунт.

Освітлення

Погане освітлення може бути причиною відсутності цвітіння. Розмістіть горщик у південно-східній частині квартири, уникаючи прямих сонячних променів. У зимовий період перенесіть дерево з-під вікна, оскільки починається період спокою. Взимку підтримуйте температуру не вище 15 градусів за Цельсієм.

Полив

Влітку поливайте грошове дерево раз на два тижні, восени та взимку зменшіть частоту до одного разу на місяць.

Читайте також:

Як правильно загадати бажання на Новий рік, щоб воно обов'язково збулося: секретні способи

Радуватиме всі свята: зберігаємо свіжість новорічної ялинки надовго

Дракон схвалить: як прикрасити ялинку, щоб залучити в новому році удачу та багатства