На початку романтичних відносин кожна пара переживає пристрасний етап, коли взаємний потяг видається невичерпним. Однак, згодом, багато хто стикається з поступовим зникненням цього потягу.

Про це розповідає Stylerз посиланням на психолога Дмитра Остапенка.

Про те, як зберегти пристрасть у довгострокових відносинах, ділиться своїми ідеями психолог Дмитро Остапенко, який цитується у матеріалі РБК-Україна (проект Styler).

"Головне правило, про яке я завжди говорю, полягає в наступному: "Дії кохання призводять до почуття кохання", - підкреслює психолог.

Він розвиває цю концепцію, зазначаючи, що хоча ми можемо не завжди почуватися закоханими та натхненними у конкретний момент, правильні дії у сфері кохання здатні відродити почуття.

Коли ми перебуваємо у відносинах протягом деякого часу і усвідомлюємо, що втрачаємо інтерес до нашого партнера, важливо розуміти, що це нормально. Однак слід пам'ятати, що ця динаміка може повторитись у наступних відносинах. Ми можемо знову втратити інтерес з часом і знову поринути у це замкнуте коло, - висловлює свою думку фахівець.

За словами психолога, якщо ми усвідомлюємо згасання інтересу до партнера, ми можемо свідомо повернути його. Це має на увазі початок самостійного прояву інтересу до партнера та здійснення дій, навіть якщо натхнення не так багато.

Таким чином, акти кохання сприятимуть не лише відродженню почуття кохання, а й зміцненню залучення до партнера. Закоханість тягне у себе бажання надати партнеру краще.

Якщо поглянути на цю модель поведінки через 15 років шлюбу, ваш партнер також почне танути від цієї уваги та турботи. У чоловіків, особливо в довгострокових відносинах, коли вони вже стикаються з сімейними зобов'язаннями та роботою, а жінка чекає на романтику, часто виникає проблема у підтримці балансу. Чоловіки, зайняті своїми обов'язками, можуть забувати про романтику, що викликає у жінки втрату поваги та відчуття важливості. Внаслідок цього може виникнути бажання розлучитися, наголошує психолог.

Тим не менш, правильне включення одного з партнерів та вміння будувати відносини можуть повернути почуття та пристрасть, змінюючи динаміку. Ніколи не пізно почати працювати над відносинами та змінити їх хід.

Читайте також:

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я