Новорічні свята часто супроводжуються вишуканими частуваннями та алкогольними напоями, але після бенкету багато хто почувається погано. Однак є напій, який допоможе відновити форму та провести чищення організму.

Про це повідомляє виданняPrzyślijPrzepis.

Як напій допоможе відновити форму після свят?

Один із варіантів – це трав'яний чай. Перевірте запаси м'яти, шавлії та волошки. Декілька чашок допоможуть впоратися з почуттям переїдання. Інший спосіб - заглянути у відділ овочів у холодильнику. Саме відвар із кореня петрушки буде дивовижним засобом для покращення травлення.

У чому секрет відвару з кореня петрушки?

Петрушка, включаючи листя, корінь та плоди, використовується в народній медицині вже понад 2000 років. Ця трава відома своїми позитивними властивостями при нестачі заліза, високому рівні цукру та підтримці роботи нирок.

Люди додають її практично в кожну страву і в зелені коктейлі, що очищають (оскільки вона діє як сечогінна і підтримує травлення). У її листі містяться вітамін С, вітаміни А, B2, K, залізо, кальцій та магній. Це відмінний зміцнюючий та регенеруючий інгредієнт.

Корінь петрушки широко використовується для супів та відварів. Багатьом невідомо, що відвар з його кореня є ефективним засобом проблем із травленням.

Петрушка стимулює вироблення шлункової кислоти і може бути використана для поліпшення травлення за низької кислотності. При підвищеній кислотності рекомендується застосовувати інші настої.

Відвар із кореня петрушки також підтримує роботу печінки, покращує перетравлення жирів, що особливо важливо після святкових частування.

Цей напій також має сечогінний ефект, підтримуючи роботу нирок та підшлункової залози.

Відвар із петрушки допомагає боротися з:

  • Метеоризм
  • Газами
  • Тяжкістю в животі від переїдання
  • Почуттям переповнення у шлунку
  • Хронічним розладом шлунка

Як приготувати напій з петрушки?

Інгредієнти:

  • 2 склянки води
  • 4 столові ложки свіжого тертого кореня петрушки (можна замінити 2 столовими ложками сушеною)

Спосіб приготування:

  1. Покладіть терту петрушку у холодну воду і доведіть до кипіння.
  2. Варіть під кришкою на слабкому вогні 15 хвилин.
  3. Залишіть на 15 хвилин, щоб настоянка охолола, і процідіть.

Пийте відвар кореня петрушки 2-3 рази на день між їдою (за 30 хвилин до їжі або через 1,5 години після їжі). Можна також вживати його невеликими ковтками протягом дня. Якщо ви прагнете очистити організм після свят, випивайте його протягом 7-14 днів. Важливо підтримувати водний баланс, тому не забувайте пити чисту воду. Це допоможе вам повернутися у форму і провести організмочищення.

Читайте також:

Як вибрати смачні та якісні крабові палички: хитрощі, про які ви не знали

Українцям розповіли, як дуже швидко перевести пенсію із пошти до свого банку. Інструкція

Багато хто буде здивований: чому в квартирі не рекомендується тримати грошове дерево