Турбота про здоров'я зубів відіграє важливу роль, і рекомендується приділяти їй постійну увагу, а не лише у разі болючих відчуттів.

Згідно з інформацією від Express Health, відвідування стоматолога може бути не завжди приємним, іноді виснажливим і дорогим.

За словами експерта Навін Хосла з NowPatient, ви можете підтримувати здоров'я своїх зубів так, щоб прийоми до лікаря були суто профілактичними, а ваша усна порожнина залишалася у відмінному стані.

  1. Підтримуйте режим чищення зубів двічі на день. Це ключовий метод для підтримки здоров'я зубів та ясен, запобігаючи карієсу та запаленню ясен. Використовуйте м'яку зубну щітку та очищайте зуби, обертаючи щітку під різними кутами, щоб досягти всіх ділянок зубів. Переконайтеся, що зубна паста містить фтор.
  2. Щодня використовуйте зубну нитку. Використання зубної нитки може суттєво зменшити утворення зубного нальоту та ризики карієсу, допомагаючи підтримувати міцність зубів та ясен.
  3. Зменште вживання цукру. Цукор є однією з основних причин карієсу, тому зменшення його споживання у раціоні харчування. Це також корисно для здоров'я. Поступово зменшуйте вживання солодких напоїв і збільшуйте кількість води, що споживається.
  4. Киньте курити. Куріння може спричинити не лише пожовтіння зубів, а й загрожувати їхньою втратою. Ця звичка також пов'язана із захворюваннями ясен. Тютюн знижує рівень кисню в крові, уповільнюючи процеси загоєння ясен. У курців захворювання ясен розвиваються швидше, ніж у некурців.
  5. Використовуйте лікувальний ополіскувач для ротової порожнини. Застосування лікувального ополіскувача, а не косметичного, може вплинути на здоров'я зубів і гігієнічність рота. Це забезпечить ефективне очищення важкодоступних ділянок, запобігає захворюванням ясен і знизить утворення зубного нальоту.

Читайте також:

Емаль піде тріщинами: у яких випадках після їжі небезпечно чистити зуби

Будуть проблеми із зубами: чому не потрібно мочити зубну щітку перед тим, як ви наносите на неї пасту

Краще, ніж у будь-якій стоматології. Як відбілити зуби в домашніх умовах