Для багатьох людей випічка стає не тільки способом розслабитися, а й можливістю створити щось чудове. А для багатьох – це спосіб подарувати радість друзям та родині. Однак, навіть якщо ви слідуєте перевіреному рецепту, іноді торт чи печиво не виходять ідеальними. А все тому, що багато господинь роблять одні й ті самі помилки.

Про це пише портал Eating Well.

Існує шість навичок, які можуть завадити вам створити ідеальну випічку.

  1. Покладання на час випічки, а не на візуальний індикатор: При складанні рецепта обов'язково вказується як час, так і візуальні ознаки готовності страви. Враховуючи, що всі духовки працюють по-різному, рекомендується довіряти скоріше візуальним індикаторам, ніж зазначеному часу.

  2. Відсутність солі у випічці: Додавання солі в солодке може здатися незвичайним, проте сіль сприяє посиленню смаку та балансуванню солодощі. Якщо в рецепті не передбачена сіль, рекомендується додати щіпку та оцінити результат.

  3. Використання форми для випікання неправильного розміру: Хороший рецепт завжди підкаже, якого розміру форму слід використовувати. Використання форми іншого розміру може змінити вигляд випічки в порівнянні з задуманим рецептом.

  4. Неправильна температура олії: Залежно від рецепту олія повинна бути пом'якшена до кімнатної температури або залишатися холодною. Розм'якшене вершкове масло полегшить змішування з іншими інгредієнтами, тоді як холодна олія необхідна, наприклад, для створення листкового тіста.

  5. Неправильний вимір борошна: Професійні пекарі завжди вимірюють борошно вагою, оскільки обсяг борошна, заміряний об'ємною склянкою, може змінюватись.

  6. Використання неефективних замін: Заміни інгредієнтів іноді неминучі, але важливо вибирати їх з розумом. Деякі заміни можуть дати аналогічний результат, в той час як інші можуть суттєво змінити смак або текстуру страви. Використовуйте заміни лише у разі потреби, щоб уникнути можливих невдач.

Читайте також:

Секрети довголіття: 100-річний дієтолог поділився порадами для здоров'я та енергії.

Руйнування м'язів та швидкий набір ваги: ​​повсякденна звичка, яка шкодить здоров'ю та зовнішності.

Перестаньте шкодити собі: харчові звички, які "вбивають" Ваше здоров'я