Фахівці-дерматологи стверджують, що частота промивання волосся залежить від кількох ключових факторів, включаючи рівень жирності волосся, тип волосся, рівень активності та вік. Стан вашої шевелюри та шкіри голови є визначальним фактором у тому, чи варто вам промивати волосся частіше чи рідше.

Про це повідомляє Health.

Сьюзан Бард, доктор медичних наук, сертифікований дерматолог, учасник Американської ради дерматології та член Американського коледжу хірургії Мооса, докладно розглядається, як часто слід мити голову залежно від типу волосся, віку та інших факторів.

На думку дерматологів, зайве часте використання шампуню може призвести до зневоднення волосся і надати їм матовість. З іншого боку, процедура, що рідше проводиться, може стати причиною появи лупи, неприємного запаху шкіри голови та інших проблем зі шкірою голови і волоссям.

Частота миття волосся безпосередньо залежить від різних факторів, таких як тип волосся та стан шкіри голови. Наприклад, людям з жирним волоссям зазвичай рекомендується мити волосся щодня, тоді як власникам сухого або хімічно обробленого волосся рекомендується рідше вдаватися до цієї процедури.

Також важливо враховувати товщину та текстуру волосся. Наприклад, чорношкірим рекомендується мити волосся раз на 1-2 тижні, з урахуванням особливостей їхнього волосся.

Зі збільшенням віку шкіра голови виробляє менше шкірного сала, що може знизити необхідність частого миття голови. Для дітей рекомендації залежать від віку та рівня активності.

Ознаки того, що ви не миєте голову досить часто, включають жирне волосся, поява лупи, неприємний запах шкіри голови і видимий бруд на волоссі.

З іншого боку, зайве миття голови може призвести до сухості, тьмяності, ламкості та подразнення шкіри голови.

Деякі дослідження також вказують на те, що частота миття голови може впливати на ріст волосся, оскільки правильний догляд за волоссям сприяє їхньому загальному здоров'ю та зростанню.

Для тих, хто прагне зменшити частоту миття голови, рекомендується використовувати засоби для промивання волосся водою між миттям, а також пробувати сухі шампуні, щоб мінімізувати ламкість волосся і кінчики, що січуться. Оплетення волосся в косу або створення зачісок може тимчасово приховати жирність.

Читайте також:

Секрети довголіття: 100-річний дієтолог поділився порадами для здоров'я та енергії.

Руйнування м'язів та швидкий набір ваги: ​​повсякденна звичка, яка шкодить здоров'ю та зовнішності.

Перестаньте шкодити собі: харчові звички, які "вбивають" Ваше здоров'я