Вже пройшло пів зими, а ви тільки помітили, що з вікна дме? Не дивно, адже проникання холоду через шпарини та утворення конденсату на вікнах – одна з найрозповсюдженіших проблем. Розв'язати проблему з конденсатом можна швидко і дуже дешево. Цей спосіб допоможе зберегти тепло та забути про ковдри, пальто та багатошаровий одяг.

Про це пише сайт Wonder How To.

За його даними, покращення теплоізоляції ваших вікон допоможе звичайна бульбашкова плівка, яка коштує буквально копійки.

Експерти наголосили, що взимку велика частина тепла може втікати саме через вікна вашого будинку, особливо якщо вони старі чи не мають спеціального скла. Використання бульбашкової плівки дозволить утримати тепло, створивши додатковий шар теплоізоляції. І найголовніше, це доступний захід, який легко приклеюється до вікон всього за кілька хвилин!

Для утеплення вам знадобиться:

  • Велика кількість бульбашкової плівки
  • Ножиці
  • Пляшка з розпилювачем, наповнена водою

Як утеплити вікна за допомогою бульбашкової плівки:

Прикладіть плівку до вікна і виріжте її до необхідного розміру, щоб вона щільно прилягала до скла.

Після вимірювання та вирізання розмірів плівки розпиліть воду на скло і притисніть бульбашкову плівку так, щоб бульбашки доторкалися скла.

Це все – плівка має щільно прилягати до вікна і триматися там, поки ви не вирішите видалити її навесні або в інший час. У разі, якщо виявиться, що плівка погано прилипає, додайте у воду трошки гліцерину і повторіть останній крок.

Згідно з розрахунками Build It Solar, бульбашкова плівка вдвічі зменшує втрати тепла через вікна. Наприклад, розгорнуте, неізольоване вікно може втратити близько 168 тис. BTU (британських термічних одиниць) протягом середнього зимового сезону, тоді як вікно, обладнане бульбашковою плівкою, втратить лише 88 тис. BTU за той самий період.

Пухирчаста плівка економить фінанси, оскільки її можна використовувати протягом кількох років, якщо вона не пошкоджена. За наявності розривів, можна використовувати її для упаковки або пересилки.

Єдиний недолік використання бульбашкової плівки полягає в тому, що вона може трохи затемнити вікна. Щоб уникнути цього, можна вибрати плівку з більш великими пухирцями.

Читайте також:

Повітря буде чистим і свіжим: які кімнатні рослини очищають повітря від пилу

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Чому жовтіють речі у шафі і як назавжди вирішити цю проблему: розкритий простий секрет