Зимові канікули є чудовою нагодою для емоційного відновлення дитини перед новим семестром. Важливо провести цей час з користю, наповнивши його різноманітними активностями, які будуть цікаві та приємні для маленького відпочиваючого.

Про це пише styler.

Спочатку обговоріть з дитиною переваги в активності. Якщо навколо багато снігу, запропонуйте спільно створити замок Снігової королеви, скульптури звірів чи навіть простого сніговика. Проведіть півдня на ковзанці або навіть спробуйте лижі та сноуборд, що особливо актуально в межах міста.

Дайте дитині вибір, запропонувавши кілька варіантів розваг. Якщо ви волієте, щоб дитина була в приміщенні, розгляньте варіанти розваг всередині - ігрові кімнати, атракціони та багато іншого.

Творчий театральний досвід

Розвивайте творчі здібності, запропонувавши дитині створити свою власну виставу. Разом придумайте сценарій із різдвяно-новорічною тематикою. Дитина може намалювати персонажів або вирізати їх із старих журналів. Якщо у вас пальчикові ляльки, це теж відмінний варіант.

Розподіліть ролі, проведіть кілька репетицій, а потім влаштуєте вечірню виставу для бабусь, дідусів чи друзів. Це стане незабутньою подією та чудовим спогадом.

Відвідування новорічних локацій

Аж до кінця січня відкрито резиденції Санта Клауса та численні новорічні локації. Можливо, дитині буде цікаво відвідати майстер-клас із виготовлення прикрас для ялинки або навіть брати участь у випіканні пончиків.

Уточніть у дитини, щоб вона хотіла створити своїми руками, щоб у заході було дійсно цікаво.

Сімейні вечори з мультфільмами

Виберіть 5 новорічних мультфільмів і щовечора насолоджуйтесь переглядом разом із дитиною. Потім обговоріть сюжет, дізнайтеся, що його зацікавило чи здивувало. Коли всі фільми зі списку будуть переглянуті, запропонуйте дитині скласти свій рейтинг.

Зйомка сімейного фільму про канікули

Для старших дітей запропонуйте створити власний фільм про те, як вони проводять зимові канікули. Увечері займайтеся монтажем знятих кадрів, підбирайте музику. Це не тільки розвиває креативність та навички монтажу, а й створює чудові спогади на майбутнє.

Читайте також:

Батьків попередили: як тепер можна отримати медичну довідку для зарахування дитини до садка чи школи

Батькам це буде цікаво: чому за кордоном дітям у школах не ставлять домашніх завдань

Запам'ятайте це раз і назавжди: що робити, якщо у школі вимагають гроші на штори чи вазони