Останнім часом у суспільстві відбулося цікаве зрушення щодо харчування. Замість акценту на калоріях чи вуглеводах, все більше уваги приділяється рівню обробки продуктів.

Ця концепція ґрунтується на спостереженні, що більша частина сучасної їжі є "ультраобробленою", пише Yahoo!.

Ультраобробленими препаратами є як типові хворі продукти; сюди входять протеїнові батончики, знежирені йогурти і навіть деякі сніданки, які зазвичай сприймаються як корисні. Ці продукти виробляються із застосуванням різних промислових інгредієнтів та технологій, спрямованих на досягнення так званої "точки блаженства", яка мотивує нас повертатися за добавкою. Занепокоєння викликає той факт, що вживання таких продуктів може спричинити розвиток різних захворювань, пов'язаних з харчуванням, скорочуючи тривалість життя.

Для кращого розуміння у різноманітному харчовому світі, Стівен Девріс, викладач кафедри харчування у Школі громадського охорони здоров'я Гарварда, пропонує простіший метод: уважно читати етикетки. Він виділяє кілька попереджувальних сигналів, таких як довгі списки інгредієнтів, що звучать як науковий експеримент, наявність загусників, стабілізаторів або емульгаторів, а також доданих цукрів або підсолоджувачів. Також варто звертати увагу на продукти, які заявляють про свою корисність або рекламують себе як низькоцукрові – це може означати, що вони просто замінили один шкідливий інгредієнт на інший.

Рекомендується придбати продукти з мінімальним ступенем змін. Розумно робити покупки на периферії продуктових магазинів, де зазвичай представлені свіжі, натуральні продукти. У разі придбання продуктів з високим ступенем обробки рекомендується вибирати маленькі упаковки з однією порцією, щоб уникнути спокуси переїдання.

Читайте також:

Ви навіть не уявляєте, як це легко: вчені пояснили, як відмовитись від шкідливої ​​їжі

Їжа стане набагато кориснішою: як зменшити вживання олії - 6 корисних лайфхаків

Ви відразу відчуєте зміни: що буде з організмом, якщо відмовитись від цукру на місяць