Забиті стоки у ванній та кухні можуть стати серйозною проблемою, викликаючи неприємні запахи та призводячи до поломок побутових приладів. Часто агресивні хімічні засоби не приносять очікуваного результату і можуть зашкодити поверхні.

На сайті OBOZ.UA представлені ефективні лайфхаки для прочищення труб, які можна використовувати самостійно, не вдаючись до послуг професіоналів.

1. Харчова сода та білий оцет: Змішування соди та оцту створює хімічну реакцію, здатну швидко прочистити забиті стоки. Сода завдяки своїм лужним властивостям розчиняє жир і бруд. Для цього методу потрібно насипати пів склянки соди в раковину та залити склянкою оцту. Після цього отвір слід накрити ганчіркою, щоб утримувати інгредієнти в трубі і залишити на 15-30 хвилин. Потім ганчірку прибрати і промити трубу гарячою водою видалення залишків бруду.

2. Пральний порошок: Речовини, що містяться в пральному порошку, допоможуть не тільки очистити одяг, але й розм'якшити жир у трубах. Для цього слід закип'ятити воду в каструлі, додати дві-три столові ложки порошку та залишити розчин на 20-30 хвилин. Потім його можна вилити у раковину.

3. Вішалка для одягу: Металеву вішалку можна використовувати для самостійного видалення сміття із труб. Розмотавши вішалку і створивши гачок на одному кінці, його вставляють в отвір і обережно зачіпають сміття, що блокує злив. Ця дія повторюється до повного очищення труби, після чого промити її гарячою водою.

Ці прості та безпечні методи дозволяють уникнути зайвих витрат та зберегти трубопровід у порядку.

Читайте також:

Краще за будь-яке “Містер Мускула”: як при прибиранні будинку наші бабусі використовували картопля

Вам вистачить лише 15 хвилин: як швидко зробити прибирання в будинку після свят – експерти розкрили секрет