Лікар Комаровський застерігає від того, що деякі види каш можуть не тільки не приносити користі, а й завдавати шкоди організму. Експерт розповів, які каші не рекомендується вживати ні дорослим, ні дітям.

Про це йдеться у матеріалі Styler.

Один із видів каш, визнаних лікарем Комаровським шкідливими, – це манна каша. Єдиною її перевагою є швидкість приготування, але, за словами експерта, "набухання манної крупи створює надовго ілюзію ситості, і вона дуже довго затримується у шлунку".

В даний час багато педіатрів настійно рекомендують утримуватися від введення манної каші в раціон дітей до 10 місяців. Це зумовлено високим вмістом білка глютену, який може викликати проблеми із ШКТ у дітей з непереносимістю глютену.

Вівсянка, приготовлена ​​з пакетиків швидкого приготування, також потрапляє до "чорного списку" лікаря Комаровського. Він вважає цей продукт "найшкідливішим, що можна тільки придумати". Натомість лікар рекомендує використовувати вівсянку, виготовлену з натуральних пластівців, що потребують варіння.

Білий рис також потрапив до списку каш, які лікар назвав "ніякими" у плані корисності. Ця каша, на думку Комаровського, не приносить організму жодної вигоди.

З іншого боку, лікар виділяє сім корисних видів каш, рекомендованих лікарями по всьому світу. Гречка посідає перше місце, вівсянка (не з пакетиків) – друге. Також у списку корисних каш перлівка, пшоно, кукурудзяна крупа, бурий рис та лляна крупа. Ці каші визнані корисними для організму та сприяють підтримці здоров'я.

Читайте також:

Як правильно загадати бажання на Новий рік, щоб воно обов'язково збулося: секретні способи

Не здійсніть цю небезпечну помилку: що не можна дарувати на Новий рік, щоб не залучити лиха

Дракон схвалить: як прикрасити ялинку, щоб залучити в новому році удачу та багатства