Ймовірно, ви думаєте, що добре знаєте, як правильно приймати душ, але це далеко не завжди так. Тому варто дізнатися про деякі секрети, які допоможуть вам покращити ваше здоров'я.

Про це повідомляє видання Express Health.

Душ є невід'ємною частиною нашої повсякденної рутини, і ставитися до нього слід розумно. Цей процес допомагає не тільки очистити тіло, але й отримати заряд енергії, розслабитися, а також позбавитися м'язового болю. Доктор Джоана Боурінг розповіла про те, що слід робити після душу, щоб стати ще здоровішим.

Правильний підхід до прийняття душу для підтримки здоров'я включає контрастний душ, який корисно впливає на організм. Рекомендується сполоснути тіло водою кімнатної температури наприкінці процедури. Закінчувати душ холодною водою, особливо обливаючи голову та груди, стає важливим, оскільки холод сприяє активації рецепторів лептину. Підтримка стійкості до лептину необхідна для балансування гормонів, за словами доктора Боурінга.

Крім того, холодна вода може сприяти втраті ваги та дообре впливати на нервову систему, сприяючи релаксації. Відзначається позитивний вплив холодної води на загальний стан здоров'я, настрій та зниження рівня тривоги.

Проте існує ще одна помилка, яку можна зробити під час душу, і про неї попереджають дерматологи: використання мочалки. Деякі можуть вважати, що це покращить очищення шкіри, але насправді це може призвести до зараження зайвими бактеріями або навіть грибками.

Крім того, мочалки можуть виявитися занадто агресивними для шкіри, завдаючи їй шкоди. Тому рекомендується відмовитися від них та використовувати руки для нанесення гелю чи мила.

Читайте також:

Тепер одяг можна приміряти через смартфон: Google здивував новою функцією

Секрети дуже досвідчених господарок: як випрати одяг, щоб він не полиняв

Як повернути білому одязі колишній колір, якщо він при пранні пофарбувався від інших речей