Мед є продуктом із винятково цінними цілющими властивостями, оскільки містить понад 60 корисних речовин для організму.

При вживанні в оптимальних кількостях нема потреби побоюватися різних захворювань, особливо це актуально для людей похилого віку, пише TSN.UA.

Мед містить корисні макро- та мікроелемени і є корисним продуктом для підтримки здоров'я. До його складу входять практично всі вітаміни групи В, а також інші вітаміни, антиоксиданти, флавоноїди та багато іншого. Загальна кількість корисних речовин та сполук в цьому продукті досягає шістдесяти.

Дія меду надає лікувальний вплив, підвищуючи імунітет, відновлюючи сили та нормалізуючи роботу організму після хвороб. Його ефективність можна порівняти з антидепресантом, знижуючи рівень тривожності та покращуючи якість сну. Також мед гарно впливає на функцію печінки та підшлункової залози.

Чай із додаванням меду зміцнює імунітет, позитивно впливає на обмін речовин, а також допомагає в лікуванні грипу та застуди.

Мед може допомогти при лікуванні різних захворювань: хвороби шлунково-кишкового тракту, проблеми із зором, захворювання серця та дихальної системи, захворювання селезінки та жовчного міхура.

Для людей зрілого віку рекомендується вживати не більше чотирьох чайних ложок меду на добу, щоб уникнути проблем із підшлунковою залозою. Щоб продукт краще засвоювався, рекомендується вживати його за півтори години до їди. Дорослим людям дозволяється вживати до 150 г меду на добу в кілька прийомів, за відсутності протипоказань. Добова норма меду для дітей – не більше двох чайних ложок за відсутності протипоказань.

Однак перед вживанням меду також рекомендується перевірити наявність індивідуальної непереносимості цього продукту.

Читайте також:

За якої температури потрібно зберігати мед, щоб він завжди залишався корисним і не псувався

Як відрізнити підроблений мед від сьогодення за допомогою звичайного паперу. Допоможе навіть на ринку

Як дізнатися, що мед прострочений і він зіпсувався: прості секрети