Запечена курка або індичка стають справжньою окрасою святкового столу, але після того, як гості насолодилися цими делікатесами, часто виникає питання: як зберегти м'ясо, що залишилося? Роберт Анвін, власник м'ясного магазину, пропонує кілька розумних прийомів, які допоможуть вам правильно зберігати запеченого птаха - обов'язково дотримуйтесь його правил, щоб не дати продукту зіпсуватися і стати небезпечним для вас і вашої родини.

Про це розповідає Daily Express.

Відразу після приготування м'яса важливо забезпечити його свіжість. Після остигання страви рекомендується покрити його фольгою, щоб запобігти попаданню зайвих мікробів та бактерій.

Коли м'ясо повністю охолоне, слід помістити його у холодильник. Проте можливі ситуації, коли у холодильнику не вистачає місця, особливо під час свят, коли готуються різноманітні страви.

У такому разі не варто залишати запечену курку або індичку на кухні за кімнатної температури, щоб уникнути ризиків. Експерт радить таке рішення.

Розділіть курку або індичку на порції та помістіть їх у контейнери для зберігання харчових продуктів, уникаючи контакту з сирим м'ясом. Таким чином ви зможете зберегти їх до трьох днів, діляться рекомендаціями експерти.

Якщо виявляється, що м'яса дуже багато, і ви не встигнете його споживати найближчим часом, частину порцій можна перекласти в морозильну камеру. Пізніше його можна використовувати для приготування пирогів та інших страв. Шматочки такого м'яса також відмінно використовувати для рагу, попередньо протушкувати його з овочами, картоплею або іншими інгредієнтами.

Однак найкраще рішення - спробувати готувати стільки, скільки можна з'їсти за 1-2 рази. Адже ніщо не зрівняється зі смаком свіжоприготовленої страви.

Читайте також:

Тепер одяг можна приміряти через смартфон: Google здивував новою функцією

Секрети дуже досвідчених господарок: як випрати одяг, щоб він не полиняв

Як повернути білому одязі колишній колір, якщо він при пранні пофарбувався від інших речей