Зимові свята - це не тільки застілля, веселощі, зустрічі з друзями, а й прибирання наступного ранку. І найненависніша частина прибирання для багатьох - миття посуду. Ми підкажемо лайфхаки, які можуть прискорити цей процес.

Про це пише Styler.

Використання соди

Це швидкий та високоефективний спосіб позбутися жиру на посуді. М'яка структура соди дозволяє ефективно видалити навіть стійкий жир, не залишаючи подряпин.

Просто посипте забруднений посуд харчовою содою та зачекайте деякий час, щоб жир розчинився.

Якщо у вас накопичилося багато брудного посуду, покладіть його в раковину і додайте туди харчову соду. Бруд швидко розчиниться, роблячи миття тарілок легким та швидким. Не забувайте використовувати гумові рукавички.

Для очищення каструль та сковорідок наповніть їх водою, додайте харчову соду та поставте на плиту. Зачекайте, доки жир википить.

Суміш соди, солі та оцту

Ця суміш підходить для видалення старих та глибоких забруднень. Просто змішайте всі інгредієнти та нанесіть на поверхню, яку потрібно почистити.

Однак, слід уникати використання цього методу на посуді з чутливим покриттям, щоб не пошкодити його. Дайте суміші час для дії, потім протріть губкою та ретельно промийте під водою.

Кока-кола та спирт

Експерименти підтверджують, що газовані напої ефективні для очищення від іржі та жиру. Ви можете використовувати цей метод, наливши газировку в посуд і давши їй вплинути.

Однак, не рекомендується застосовувати цей спосіб для білого посуду, щоб уникнути можливого пошкодження. Якщо на посуді є наліт, використовуйте спирт, змочений у диск або ганчірку, щоб ретельно протерти забруднені ділянки.

Читайте також:

Тепер одяг можна приміряти через смартфон: Google здивував новою функцією

Секрети дуже досвідчених господарок: як випрати одяг, щоб він не полиняв

Як повернути білому одязі колишній колір, якщо він при пранні пофарбувався від інших речей