Дослідники з Університету штату Орегон у США знайшли простий спосіб покращити смак та аромат кави, усуваючи статичну електрику, що утворюється у процесі помелу.

Про це повідомляє «Naked Scince».

Обприскування кавових зерен водою перед помелом знижує статичну електрику, запобігаючи злипанню зерен та засміченню кавомолки. Тертя під час подрібнення генерує статичну електрику, схожу на процес у вулканічних шлейфах, що призводить до утворення блискавок.

"Секрет у тому, що змочування водою зменшує статичну електрику, що виробляється під час подрібнення цілих кавових зерен, яке в іншому разі призводить до їхнього злипання (а заразом і до засмічення кавомолки). Подрібнення зерен створює сильне тертя, оскільки частинки труться одна об одну і руйнуються. Цей процес генерує статичну електрику (поділ заряджених частинок) і схожий на тертя частинок пилу у вулканічних шлейфах, коли утворюється блискавка", - пише видання.

Ключові результати.

Змочування кавових зерен водою знижує статичну електрику під час помелу, запобігаючи комкуванню.

Рекомендована кількість - близько 20 мікролітрів води на грам кави, приблизно 0,02 мл.

Баріста інтуїтивно використовували цей метод для покращення якості кави.

Наукові висновки.

Тертя під час помелу створює статичну електрику, внаслідок чого заряджені частинки поділяються, а зерна злипаються.

Додавання води знижує статичну електрику, покращуючи процес помелу та якість кави.

Практичні поради.

Додайте приблизно 20 мікролітрів води на грам кави або близько 0,02 мл для звичайної порції еспресо.

Любителі кави та бариста тепер можуть скористатися цим науковим відкриттям, щоб покращити смак та аромат свого улюбленого напою.

Читайте також:

Вашій клумбі будуть заздрити всі сусіди: коли потрібно висаджувати жоржини у відкритий ґрунт

Навіть під час тривог спатимете спокійно: 5 звичок, які покращують сон

Доведеться повертатися додому: у європейській країні розповіли, що чекає на українських біженців після війни